Brussel-Centraal sinds 14 uur opnieuw open

Het station Brussel-Centraal is sinds 14 uur opnieuw open na de brand van afgelopen nacht. Het treinverkeer tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid was deze voormiddag bijna 5 uur in beide richtingen onderbroken. Kleine vertragingen blijven mogelijk tot aan het eind van de dag.
(Archieffoto)

Door een brand op een werktrein ter hoogte van Brussel-Centraal was het treinverkeer tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid sinds 5 uur vanochtend zowat 5 uur lang in beide richtingen volledig onderbroken. De brand was volgens Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit snel onder controle, maar er was wel veel rookontwikkeling. Treinen werden omgeleid langs het westelijke ringspoor.

Rond 10 uur werden twee van de zes sporen vrijgegeven. Daardoor konden sommige treinen al terug langs de noordzuidverbinding. Er waren wel nog vertragingen van twintig tot veertig minuten.

Brussel-Centraal

Het station Brussel-Centraal bleef een lange tijd dicht, maar ging om 14 uur weer open. Het vierde spoor werd iets na de middag vrijgegeven en met vier sporen kan het treinverkeer "nagenoeg normaal" verlopen. Dit weekend waren er sowieso werken gepland aan twee sporen, waardoor hoe dan ook slechts op vier sporen gerekend werd. 

Specialisten van Infrabel zijn bezig met het vaststellen van de schade aan de spoorinfrastructuur. De schade aan de getroffen sporen valt volgens Petit mee, maar aan de bovenleidingen zijn wel herstellingswerken nodig. Er kwam ook wat bepleistering naar beneden, die moet eveneens hersteld worden. Wanneer alles hersteld zal zijn, is nog niet duidelijk. 

Meest gelezen