Dodental aanslag met autobom op buskonvooi in Syrië opgelopen tot 120

Het dodental na de aanslag gisteren met een autobom op bussen waarin geëvacueerden zaten uit belegerde gebieden in het noordwesten van Syrië is opgelopen tot 120. Daarbij zouden zeker 68 kinderen zijn.

Onder de 112 doden zaten er 98 geëvacueerden uit Foua en Kefraja, twee steden die ingenomen zijn door rebellen. De evacuatie paste in een tot stand gekomen deal tussen het Syrische regime en de plaatselijke rebellen.

Volgens de bij de rebellen aanleunende organisatie SOHR zouden er minstens 68 kinderen onder de dodelijke slachtoffers zijn. Er zou ook sprake zijn van honderden gewonden.

Het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde waarnemersorganisatie die aanleunt bij de oppositie, verwacht dat het dodental na de aanslag nabij Rachidine nog verder zal oplopen.

De aanslag werd nog door niemand opgeëist. De Syrische regering en de rebellen geven elkaar de schuld. De evacuatie is intussen hervat. 

Meest gelezen