(Blonde) Showbizz Bart en Sven Pichal willen haar ros verven voor Iedereen tegen Kanker

Sven Pichal en Showbizz Bart gaan hun haar ros verven als ze genoeg mensen kunnen overtuigen om deel te nemen aan de Rospot-actie van Iedereen tegen Kanker. Dat hebben ze gezegd bij "De madammen" op Radio 2. "Hoewel het steeds vaker te genezen valt, betekent kanker voor velen toch nog het einde."

Iedereen tegen Kanker is aan zijn laatste eindspurt begonnen. Binnen twee weken is het al tijd voor de slotshow en komen we dus te weten hoeveel Vlaanderen dit jaar heeft ingezameld. Een van de initiatieven dit jaar is de Rospot-actie. Iedereen die dat wil, kan een sticker afhalen bij KBC, Colruyt of Okay en zo gelijk welke pot omtoveren tot een Rospot, waar dan zoveel mogelijk "rosse centjes" - 1, 2 en 5 cent, dus - in moeten worden verzameld. 

De Inspecteur van Radio 2 schaart zich nu achter die actie. "Mijn vader is gestorven aan kanker toen ik twaalf was en momenteel zijn er ook twee vrienden van mij die terminaal zijn", zegt Sven Pichal. "Ik weet dat het steeds vaker te genezen valt, maar voor sommigen betekent die ziekte nog steeds het einde. Net daarom willen we met Radio 2 meewerken aan de actie."

"Moet er uitgroeien"

De radiopresentator zet er wel iets tegenover: als 5.000 mensen aangeven dat ze meedoen met de Rospot-actie dan zal hij zijn haar ros verven. "Ik heb het ooit al eens gedaan voor de 100 dagen, aan het einde van mijn middelbare schoolcarrière. Dat is er echt moeten uitgroeien."

Showbizz Bart schaart zich ook achter het initiatief van Pichal, al stond die er aanvankelijk niet voor te springen. "Mijn haar is echt heel belangrijk, het is mijn kenmerk, mijn imago", zegt hij. Hoewel hij er naar eigen zeggen "later spijt van zal krijgen", doet hij toch mee. Al moeten er dan wel 10.000 mensen meedoen met de actie.

Meer dan enkel liken

Wie van plan is mee te doen met de actie kan dat laten weten door een foto op de Facebookpagina van Radio 2 te liken. "Maar zij moeten echt wel meer doen dan enkel liken. We verwachten dat ze wat centen in een Rospot steken of zelf een Rospot gaan indienen", benadrukken de twee.

De Rospotten moeten ten laatste volgende week vrijdag binnengebracht worden in een KBC-filiaal.