Amerikaanse man zendt moord live uit op Facebook, politie houdt klopjacht

De politie van Cleveland, in de Amerikaanse staat Ohio, is op zoek naar een man die een moord live op Facebook heeft getoond. Hij beweert dat hij dit weekend een tiental mensen heeft vermoord.

Op het filmpje is te zien hoe de man een 74-jarige toevallige voorbijganger doodschoot op straat, naar eigen zeggen omdat hij boos was op een vrouw. De video stond drie uur online vooraleer hij werd verwijderd. Ondertussen is ook het Facebookprofiel van de man in kwestie verwijderd. 

In een andere video beweerde de verdachte dat hij het afgelopen mensen verschillende mensen heeft gedood en dat hij zal doorgaan tot hij wordt opgepakt. De politie heeft voorlopig geen weet van andere slachtoffers, maar houdt er rekening mee dat de verdachte gewapend en gevaarlijk is. 

Het is niet de eerste keer dat Facebook Live in de VS wordt gebruikt om geweld uit te zenden. In januari werden vier mensen in Chicago gearresteerd nadat ze live op Facebook een mentaal gehandicapte man hadden geslagen en bespot. In maart werd een 15-jarig meisje uit Chicago klaarblijkelijk seksueel misbruikt door vijf of zes mannen, terwijl een veertigtal mensen live meekeken via Facebook. Geen enkele toeschouwer verwittigde toen de politie om het geweld te rapporteren. Daarnaast duiken er af en toe verhalen op van mensen die zelfdodingen live uitzenden.