Josje Huisman na de gigantische K3-bubbel: "Alles ligt weer open"

"K3 was een gigantische sneltrein. Fantastisch", blikt Josje Huisman zonder rancune terug op K3 in het VTM-programma "Liefde voor muziek". De zangeres beschrijft uitgebreid zeven jaar K3 en kijkt vooruit. Zanger Koen Wauters ziet alvast een mooie toekomst. "Oprecht waar... dit had ik niet verwacht", geeft hij toe.

"Bij mijn overwinning veranderde mijn leven wel heel drastisch", legt Josje over haar komst bij K3 uit. "Tof, we gaan een cd opnemen, we gaan op tournee en dan zit ik met kerst weer rustig thuis. En ineens zaten we zeven jaar verder. Het was een gigantische sneltrein waar ik terecht op was gekomen. Fantastisch!"

Of ze zich niet beperkt voelde tussen al die kinderliedjes en -dixit mede-artiest Kris Wauters- huppelpasjes? "K3 is eigenlijk heel veelzijdig. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik mijn ei erin kwijt kon. Als je eens je dag niet had dan -écht waar- helpt K3-muziek je gewoon vrolijk te worden. Ik heb het naar mijn beste kunnen ingevuld, ik heb mijn steentje bijgedragen." 

Josje spreekt over een fameuze bubbel. "Onze taak bij K3 was gewoon om het zo goed mogelijk uit te voeren. Ik realiseerde me pas in wat voor een gigantische bubbel ik zat, dat het mijn hele leven bepaalde. Dat voelt nu anders. Alles ligt weer open. Op een manier bevrijdend, maar ook beangstigd van "Wat ga ik nu doen?""

"After K3-life krijgt hier vorm en een schone vorm"

Volgens Koen Wauters in "Liefde voor muziek" is the best yet to come. Hij hoorde Josje al zingen in de eerste aflevering en dat schept verwachtingen. "Attitude hé, als wij dat doen, is dat vertederend en grappig. Bij haar klopt dat. Ik denk dat dit programma haar hard gaat helpen een richting te kiezen", zegt Koen. "Josje start met een blanco blad. Het after K3-life krijgt hier vorm en een schone vorm. Oprecht waar... dit had ik niet verwacht."

Ervaren rot Koen waarschuwt Josje ook voorzichtig: "K3 lokte véél publiek, volle zalen, ga je nu niet...?" Maar Josje blijft met beide voetjes op de grond. "Ik realiseer me heel goed dat je dit niet zo in 1,2,3 fikst. Ik ben blij dat ik dit heb meegemaakt vóór mijn dertigste. Dat pakken ze me niet meer af. Als het nog eens gebeurt, leuk meegenomen", besluit ze nuchter.