Noord-Korea wil voortaan "elke week raketten testen"

Noord-Korea zal niet ophouden met het testen van raketten, ondanks internationale veroordelingen en oplopende spanningen met de Verenigde Staten. Dat heeft de Noord-Koreaanse viceminister van Buitenlandse Zaken Hang Song-Ryol gezegd aan de BBC. "We zullen nog meer raketten testen op wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse basis."

De Noord-Koreaanse viceminister voegde er nog een extra dreigement aan toe: "Als de VS militaire acties onderneemt, zullen die leiden tot een totale oorlog". Een dreigement dat afgelopen weekend ook al te horen was na het militaire defilé in Pyongyang.

De spanning op het Koreaanse schiereiland neemt daarmee nog wat toe. Vorige week had de Amerikaanse president Donald Trump nog een vliegdekschip en kruisers richting Korea gestuurd, omdat "Noord-Korea zich heel slecht gedroeg".

Het regime van Kim Jong-un beantwoordde die actie met een, weliswaar mislukte, raketlancering op het moment dat de Amerikaanse vicepresident Mike Pence in Zuid-Korea was. Die laatste reageerde sussend, maar zei wel dat "alle opties op tafel liggen".