Rock-'n-roll met de "Drums gaan boem" en "Oya lélé" vettig jazzy: hoe klinkt dat?

In het VTM-programma "Liefde voor muziek" hebben enkele muzikale kleppers hun versie gebracht van hun favoriete K3-nummer. Dat leidde tot verrassend volwassen covers van wat uiteindelijk kinderliedjes zijn. Clouseau waagde zich aan een Engelstalige versie, Natalia ontroerde Josje, Isabelle A droeg speciaal een regenboog en Lady Linn stak "Oya lélé" in een jazzy jasje.

"Drums go boom" - Clouseau

In de tweede aflevering van "Liefde voor muziek" was de muziek van Josje Huisman of K3 aan de beurt. Koen en Kris Wauters openden met een rock-'n-rollversie van de "Drums gaan boem" en kregen meteen alle artiesten mee. De heren van Clouseau kozen voor een Engelstalige versie.

Daar waagt Koen zich nochtans niet gauw aan na de minder bejubelde albums "Close encounters" en "In every small town" uit de jaren 90.  "Het gaf hen meer vrijheid het nummer naar hun hand te zetten, anders hang je vast aan de tekst", legt Clouseaumanager Johan Berckmans uit. In de volgende uitzendingen brengen de broers nog meer Engelstalige versies. Maar verder hebben ze voorlopig geen muzikale plannen in die richting.

Hoe het ook zij, Koen danste lekker mee tot grote vreugde van Josje, en dat zag er zo én klonk vooral zo

"You've got a friend" - Natalia

Natalia heeft het altijd gehad voor de K3-ballade "Je hebt een vriend". Het werd een ingetogen en krachtige (Engelse) versie. Josje werd tot tranen toe bewogen. Even later pinkte ook Natalia een traantje weg.

"Vriendschap is in mijn leven écht belangrijk, ik heb ook veel goede vrienden", reageerde Natalia. "Je kon het zien toen dat je het aan het zingen was, volgens mij ben je ook een goede vriendin", gaf Josje als compliment. Ook Kris Wauters en Gers Pardoel waren onder de indruk. Kris verwoordde het kordaat als "schoon, schoon, schoon" en de stoere Gers bekende een krop in de keel te hebben.

"Je hebt een vriend" door Natalia geeft dit:

"Oya lélé" - Lady Linn

Ook Lady Linn stak een K3-klassieker in een Engelstalig jasje overgoten met een typisch jazzy sausje. Lady Linn koos voor het bekende "Oya lélé". Toevallig ook het lievelingsnummer van Josje. "Wow" en "Super", klonk het welgemeend bij de andere artiesten op de sofa in Mallorca. "Ik heb me geamuseerd. Ik vond dat er één nummer moest zijn en dat was dit. Ik had het direct in mijn hoofd op die manier, een vette versie", aldus Lady Linn met een knipoog. 

Zo klinkt "Oya lélé" vettig jazzy:

"Eyo" - Isabella A

Isabelle A pakte "Eyo" van K3 onder handen. Speciaal uitgedost met een regenboog op haar T-shirt en een salopette zong Isabelle een versie geschreven door Alain Vande Putte. Vande Putte is een van de tekstschrijvers van K3 en vertaalde voor Isabelle "Eyo". Het werd een opgewekt dromerige versie. "I'm in love with deze versie, een hit voor op een warme zomeravond", vatte Josje samen.

Beluister hier de zomerse "Eyo" van Isabelle A: