Sportvliegtuig crasht nabij Lissabon, vijf mensen komen om

In de buurt van de Portugese hoofdstad Lissabon is een klein vliegtuig neergestort in een woongebied. Alle vier inzittenden zijn om het leven gekomen. Op de grond stief een vrachtwagenchauffeur. Reddingswerkers zijn massaal ter plaatse.

Het kleine vliegtuig was niet lang daarvoor opgestegen van de luchthaven Tires, zo'n 20 kilometer van Lissabon. Volgens getuigen vatte het vuur in de lucht. Daarna stortte het neer vlak bij een supermarkt.

De vier inzittenden van het vliegtuigje zijn om het leven gekomen. Het gaat om een Zwitser (de piloot) en drie Franse passagiers. Op de grond kwam een Portugese vrachtwagenchauffeur om het leven die zijn lading aan het lossen was.

Tientallen reddingswerkers zijn ter plaatse. De oorzaak van de crash is nog niet bekend.