Vliegtuig Brussels Airlines moet rechtsomkeer maken na mogelijk technisch defect

Een vliegtuig van Brussels Airlines is zondagmiddag na het opstijgen teruggekeerd naar de luchthaven van Zaventem, omdat de crew tekenen van een technisch probleem had opgemerkt. Omdat het vliegtuig nog te veel kerosine aan boord had, heeft het enkele uren rondgevlogen boven België.
Archieffoto

Het vliegtuig was zondag opgestegen met als bestemming Ouagadougou (Burkina Faso) en Abidjan (Ivoorkust) en had 175 passagiers aan boord. "Na een 20-tal minuten was er een indicatie van een technisch probleem", zegt Kim Daenen van Brussels Airlines. "Het is niet zeker dat er dan daadwerkelijk een technisch probleem is, maar de procedure schrijft voor om toch terug te keren."

Omdat het vliegtuig veel brandstof aan boord had om de eindbestemming te bereiken, was het te zwaar om meteen te landen. Daarom heeft het toestel enkele uren boven België gevlogen. Rond 15.40 uur is het dan geland op Brussels Airport. De passagiers kunnen rond 19 uur met een ander vliegtuig hun reis voortzetten.