"Allez, Chantez!" en Muntpunt laten Brusselaars meezingen op Muntplein

Op vrijdag 5 mei nodigen Muntpunt en het zangproject "Allez, Chantez!" iedereen een eerste keer uit om samen het Brusselse Muntplein om te toveren tot zangplein. Met het laagdrempelige concept willen beide partners de Brusselaars iedere eerste vrijdagmiddag van de maand verzamelen voor een uitbundig volksconcert.
Verwendung weltweit, usage worldwide
Archieffoto: Muntplein

Het idee achter "Allez, Chantez!" is simpel: samen popmuziek van de jaren 50 tot nu zingen, ongeacht je zangtalent. Na eerdere successen in Gent en Kortrijk waait het concept nu ook over naar Brussel. Het eerste zangmoment zal plaatsvinden op vrijdag 5 mei van 12.00 uur tot 13.30 uur en ook op vrijdag 2 juni en vrijdag 7 juli worden de stembanden gesmeerd.

"Dat samen zingen een verbindende werking heeft, behoeft geen betoog", legt Annelore Camps, oprichter van "Allez, Chantez!" uit. "Dankzij de laagdrempelige invulling van het concept kan "Allez, Chantez!" een positieve dynamiek op gang brengen en bruggen slaan tussen mensen met een zeer uiteenlopende achtergrond."

Voor Muntpunt is het een manier om in te spelen op de actuele thema's binnen de Brusselse hoofdstedelijke context en vooral de Brusselaars te verenigen. "Wij willen Brussel laten bruisen en halen Allez, Chantez! in huis om al de verschillende mensen die in Brussel wonen, werken en passeren samen te brengen", aldus Roel Leemans, algemeen directeur Muntpunt.

Meest gelezen