"Een genocide op Franse boeren": Franse landbouwers voelen zich in de steek gelaten

VRT-journalist Steven Decraene brengt voor "Het Journaal" verslag uit over de Franse presidentsverkiezingen. In aanloop van de eerste ronde brengt hij verschillende reportages over de thema's die spelen. Vandaag gaat het over de landbouwers die onder druk van toenemende Europese regelgeving en Franse bureaucratische regels het niet meer zien zitten. Het afgelopen jaar steeg het aantal onder hen dan ook fors.

Veel landbouwers kunnen amper overleven. De hoge investeringen, lage prijzen voor hun producten en alle paperassen die ze verplicht moeten invullen, maakt dat velen onder hen stoppen of zelfs zelfmoord plegen. Een weduwe getuigt over hoe de bureaucratie haar man fataal werd.

Volg Steven Decraene op zijn Twitteraccount @stevencraneTV en op zijn Facebookpagina.

Wie vragen heeft rond zelfdoding kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op zelfmoord1813.be.