Eén start met opnames fictiereeks "Over water" in Antwerpse haven

De Antwerpse haven wordt het decor voor de nieuwe fictiereeks van televisiemaker Tom Lenaerts. "Over water" is ten vroegste in het najaar van 2018 te zien op Eén. De reeks gaat over een gevallen televisiemaker die aan de slag gaat in de haven.
Acteurs Tom Dewispelaere, Tom Van Dyck en Natali Broods vertolken de hoofdrollen

"Over water" is geschreven door Tom Lenaerts en Paul Baeten Gronda. In welke mate Tom Lenaerts zich voor het scenario heeft laten inspireren door zijn eigen leven en ervaringen in de televisiewereld: daarover blijft hij vaag. "Een reeks over een gevallen televisiester uit het Antwerpse met een drankprobleem. Natuurlijk is dat niet autobiografisch, enfin ….toch niet alles", zegt hij daar laconiek over. 

Acteur Tom Dewispelaere speelt  in "Over water" hoofdpersonage John Beckers, een voormalige televisiester die door allerlei verslavingen aan de grond zit. Hij krijgt van zijn vrouw (een rol van Natali Broods) en twee kinderen een laatste kans: Beckers gooit zijn leven om en gaat aan de slag in de haven van Antwerpen, in het bedrijf van zijn schoonvader. Daar neemt oude rot Carl Dockx (Tom Van Dyck) hem onder zijn vleugels. Ook Jeroen Perceval en Kevin Janssens, broederduo in de film "D'Ardennen" spelen mee in "Over water". De regie is in handen van het regisseursduo Norman Bates.

Antwerpen

De reeks wordt ten vroegste in het najaar van 2018 uitgezonden op Eén. "Vlaamse topfictie hoort thuis bij ons. Het is een vaste waarde waar we vol overgave op blijven inzetten", zegt netmanager Olivier Goris daarover. ""Over water" heeft alles: een beklijvend verhaal, twee straffe jonge honden als regisseurs, een schitterende cast met gekende toppers en nieuwe talenten, én een hoofdrol voor Antwerpen en de Antwerpse haven."

"Over water" krijgt immers niet enkel de steun van Telenet, het VAF en de Belgische Tax Shelter: ook de stad Antwerpen investeert 200.000 euro. "Tom Lenaerts en Panenka staan voor kwaliteit. Ik heb er alle vertrouwen in dat Antwerpen zal schitteren in "Over water", en dat de reeks ons citymarketingbeleid zal ondersteunen. Ik kan niet wachten om het resultaat te zien", aldus burgemeester Bart De Wever op de persconferentie.