Goede vriend en lijfwacht hielpen Prince aan zijn pijnstillers

Bijna een jaar na de dood van de Amerikaanse zanger Prince zijn meer details bekend in het onderzoek naar zijn dood. In het huis van Prince zijn grote hoeveelheden pijnstillers en morfine gevonden. Een dokter en goede vrienden hielpen hem aan al die geneesmiddelen. Prince (57) stierf uiteindelijk aan Fentanyl, een sterke pijnstiller die heel verslavend is.

Prince overleed op 21 april van vorig jaar. Zijn levenloos lichaam werd gevonden in een lift in de opnamestudio's Paisley Park Records nabij zijn huis. Vier maanden later bleek uit de autopsie dat de zanger overleden is als gevolg van een overdosis pijnstillers.

Hij gebruikte het verslavende geneesmiddel Fentanyl omdat hij sukkelde met zijn heup. Fentanyl is enkel op voorschrift verkrijgbaar, zowel in ons land als in de VS. Het middel is sterker dan heroïne. Prince diende de pijnstiller zelf toe. De overdosis was een ongeluk.

Uit gerechtsdocumenten blijkt nu dat de pijnstiller voorgeschreven werd op naam van een goede vriend en lijfwacht. De pillen werden onder meer gevonden in vitamineflesjes. Volgens getuigen kampte Prince recent met ontwenningsverschijnselen.