Hof van Cassatie verwerpt verzoekschrift pedofiel "Pieter 0167"

Het Hof van Cassatie verwerpt het verzoekschrift van Pieter Ceulen. Pieter Ceulen, ook bekend onder zijn pseudoniem "Pieter 0167", werd door de rechtbank in Antwerpen, zowel in eerste aanleg als in beroep, veroordeeld tot een gevangenisstraf van 19 jaar. De rechters vonden het bewezen dat de 61-jarige man kinderen in de Filipijnen en Cambodja seksueel misbruikt had, onder wie zijn eigen pleegdochters.
De zaak raakte in het nieuws na een uitzending van "Panorama".

De advocaten van Pieter Ceulen stelden vragen bij de wijze waarop het onderzoek gestart was. Dat gebeurde door een infiltrant van het Amerikaanse FBI. Ze vonden ook dat het vermoeden van onschuld geschonden was door de berichtgeving in de media, vooral door de "Panorama"-uitzending. Met de uitspraak van Cassatie wordt de beslissing van de celstraf definitief.

Herbekijk Panorama-reportage "Pieter 0167"

De zaak ging dit jaar aan het rollen door de "Panorama"-reportage "Pieter 0167" van journalist Dirk Leestmans. U kunt de reportage hieronder nog eens herbekijken.