Hond gunt parkiet zijn vrijheid niet

Toen bij het gezin Sanchez uit Californië, VS, een van de parkieten het leven liet, vond vader Samuel het een goed idee om de andere parkiet de vrijheid te gunnen. Anders zou die toch maar wegkwijnen in zijn kooitje. De kleinkinderen waren alvast super-enthousiast. Maar toen het eenmaal zover was, gooide de hond van dochter Maritza roet in het eten.

Maritza Sanchez op Buzzfeed News: "Mijn vader besliste om de vogel, genaamd Chipper, vrij te laten, nadat de tweede parkiet, Laffino, plots gestorven was. Hij vond het jammer dat Chipper eenzaam en alleen achtergelaten werd."

"Ik had er even aan gedacht om de hond, Dontae, binnen te laten, maar heb er eigenlijk niet lang bij stilgestaan. De kinderen waren aan het wachten en waren zo opgewonden om Chipper weg te zien vliegen. Maar toen mijn vader de vogel losliet, pakte Dontae ham onmiddellijk in zijn muil."

"We liepen nog achter hem aan en riepen dat hij de vogel uit zijn muil moest laten vallen. Jammer genoeg overleefde Chipper de verwondingen niet."

"Mocht ik geweten hebben dat we de parkiet sowieso niet in het wild hadden mogen vrij laten, dan hadden we dat niet gedaan. Maar misschien dat het zo heeft moeten zijn, dat hij bij zijn vriendje Laffino moest zijn."

lees ook