Jazz Middelheim lost eerste namen

De 36e editie van Jazz Middelheim valt iets vroeger dan andere jaren. Het festival vindt dit jaar ruim voor 15 augustus plaats, van 3 tot en met 6 augustus. Zaterdag 5 augustus wordt een "tributedag", in het teken van de groten uit de jazz.

De timing van Jazz Middelheim verandert dan wel, de locatie blijft ongewijzigd: vier dagen lang is Park Den Brandt in Antwerpen het decor van het festival. Van donderdag 3 augustus tot en met zondag 6 augustus komt een mix van grote namen en beginnende artiesten er het mooie weer maken.

Zaterdag 5 augustus staat in het teken van de grote artiesten uit het jazzgenre. Randy Weston, met bijna 7 decennia ervaring op zijn muzikale teller, brengt een ode aan Thelonious Monk, gitarist Bill Frisell selecteert uit het oeuvre van John Lennon en steekt zijn klassiekers in een jazzjasje, Mingus Big Band eert Charles Mingus en Tony Allen Quartet brengt deze zomer Art Blakey, een van de grootste en meest invloedrijke drummers ooit, even terug naar Antwerpen.

Het volledige programma van Jazz Middelheim 2017 wordt op 2 mei bekendgemaakt. Tickets zijn vanaf vandaag al te koop.