Lena Dunham dankt fans na laatste "Girls": "Dankzij jullie voelde ik me weer heel"

Op de Amerikaanse zender HBO is na zes seizoenen de laatste aflevering van "Girls" uitgezonden, de spraakmakende serie over vier jonge vrouwen in New York. Lena Dunham, bedenkster en hoofdrolspeelster, bedankte op Instagram haar trouwe fans.
2017 Invision

"Girls" werd wel eens omschreven als het jongere, sjofele zusje van "Sex and the City". Beide series draaien rond een groep vriendinnen in New York, maar de "Girls" zijn veel minder glamoureus en vooral rijk dan hun oudere tegenhangers uit "Sex and the City". 

Lena Dunham schreef de serie en vertolkte ook het hoofdpersonage Hannah Horvath. Maar na zes seizoenen vond ze het welletjes geweest, kondigde ze vorig jaar aan. "Ik bedacht "Girls" toen ik 23 was en ben nu bijna 30. De show gaat over mijn leven als twintiger. Het voelt dus juist om het nu af te ronden."

Toch was het slot ook voor de bedenkster een emotionele ervaring. Op Instagram bedankte ze haar publiek. "Bedankt voor alles. Dankzij jullie voelde ik me weer heel. Niet alleen". Ze richtte zich ook tot haar collega's, die ze "haar familie" voelde. "Vrouwenverhalen verdienen het om verteld te worden. Alle soorten vrouwen. We vragen kansen."