Nieuwe Eén-fictie "Tabula rasa" in première op Film Fest Gent: ontdek de trailer

"Tabula rasa", de fictiereeks die mee werd geschreven door hoofdrolspeelster Veerle Baetens, gaat dit najaar in première op Film Fest Gent. Daar worden de eerste twee afleveringen van de psychologische thriller vertoond. De volledige serie wordt later dit najaar uitgezonden op Eén.

Veerle Baetens vertolkt de hoofdrol in "Tabula rasa" en schreef voor het eerst mee aan het scenario van een fictieproject. Baetens vertolkt in de thrillerserie een jonge vrouw met geheugenverlies, die de enige sleutel vormt in een mysterieuze verdwijningszaak. Voor de populaire actrice is het de eerste keer in lange tijd dat ze te zien is op de Belgische televisie, na verschillende internationale fictieprojecten.

Het idee voor de reeks komt van Baetens en Malin-Sarah Gozin, scenariste van VTM-succes "Clan". Voor het scenario werkten Baetens en Gozin samen uit met Christophe Dirickx ("De helaasheid der dingen"). De reeks wordt geregisseerd door Jonas Govaerts en Kaat Beels, die recent nog "Beau Séjour" maakte voor Eén. Het project krijgt de steun van het VAF. Andere rollen in de serie zijn weggelegd voor onder meer Peter Van den Begin, Gene Bervoets, Jeroen Perceval en Hilde Van Mieghem.

"We zijn heel blij deze verrassende en cinematografisch doordachte nieuwe Vlaamse serie op onze 44e editie te kunnen presenteren. Voor liefhebbers van psychologische thrillers met een huiveringwekkend kantje en boordevol filmcitaten, wordt het smullen", zegt Patrick Duynslaegher, artistiek directeur van Film Fest Gent. De eerste twee afleveringen van "Tabula rasa" worden vertoond in de sectie "Serial Madness". Het 44ste Film Fest Gent loopt van 10 tot 20 oktober.

Ontdek hier de eerste beelden van "Tabula rasa"

lees ook