Personage Cois Pelckmans na zes jaar doodverklaard in "Thuis"

Wie gisteren naar de Eén-serie "Thuis" heeft gekeken, zal wellicht de wenkbrauwen hebben gefronst. Het personage Çois Pelckmans, vertolkt door acteur Steph Goossens, werd doodverklaard. "Ik heb nieuws gehad uit Spanje dat mijn ex dood is", zegt Angèle Backx plots tussen de koffie door aan tafel bij Rosa Verbeeck.
© VRT
Cois Pelckmans in "Thuis".

Goossens verliet "Thuis" voor een opdracht bij het vroegere VT4. Çois Pelckmans speelde loodgieter en taxichauffeur in "Thuis" en was getrouwd met Julia Van Capelle.

Çois moet eind december 2010 halsoverkop naar zijn moeder in Benidorm vertrekken. Uiteindelijk loopt het huwelijk met Julia mis en start hij een relatie met Angèle Backx in Spanje. Uit latere verhaallijnen raakt bekend dat ook die relatie tot een breuk komt, want Angèle vertoeft ineens in de Ardennen.

Gisteren volgde dan het nieuws over zijn dood. "Ik heb nieuws gehad uit Spanje dat mijn ex dood is", zegt Angèle aan tafel bij Rosa Verbeeck. "Heel raar, hij was al een tijdje vermist ... (red.). Ze hebben hem teruggevonden in een rivier in zijn auto alleen."  Angèle gokt dat Çois met de auto geslipt is. Rosa herinnert zich Çois als "goedzak", Angèle eerder als ontrouwe man.

Angèle verklaart Çois Pelckmans dood (VIDEOFRAGMENT):