Zuckerberg: "Alles doen om zulke tragedies te voorkomen"

Op de jaarlijkse conferentie van Facebook heeft topman Mark Zuckerberg gereageerd op de moord die afgelopen weekend live werd getoond op Facebook. "We zullen alles blijven doen wat we kunnen om te voorkomen dat zulke tragedies gebeuren", zei Zuckerberg, die zijn medeleven aanbood aan de familie en vrienden van het slachtoffer.

Op een filmpje dat afgelopen weekend op Facebook was gepost, was te zien hoe een man in Cleveland in de Amerikaanse staat Ohio een 74-jarige toevallige voorbijganger doodschoot. De video stond meer dan twee uur online voor hij werd verwijderd. Daarna werd ook het Facebookprofiel van de dader verwijderd. 

Het was niet de eerste keer dat Facebook Live in de VS is gebruikt om geweld uit te zenden. Eerder dit jaar werden vier mensen in Chicago gearresteerd nadat ze live op Facebook een mentaal gehandicapte man hadden geslagen en bespot. Een 15-jarig meisje werd klaarblijkelijk seksueel misbruikt door vijf of zes mannen, terwijl een veertigtal mensen live meekeken via Facebook. Geen enkele toeschouwer verwittigde de politie om het geweld te rapporteren. Daarnaast duiken er af en toe verhalen op van mensen die zelfdodingen live uitzenden.