"La sécurité avant tout": terreurbestrijding hoog op Franse politieke agenda

VRT-journalist Steven Decraene brengt voor "Het Journaal" verslag uit over de Franse presidentsverkiezingen. In aanloop van de eerste ronde brengt hij verschillende reportages over de thema's die spelen. Vandaag gaat het over de terreurdreiging en de veiligheidsproblematiek. Vooral in Nice laait de discussie over hoe de overheid de burgers beter moet beschermen, hoog op.

Binnen de Franse moslimgemeenschap proberen imams, jeugdwerkers en geëngageerde jongeren een netwerk uit te bouwen. Bedoeling is om jonge criminelen sneller te kunnen opsporen voordat die verder zouden radicaliseren en overgaan tot terreurdaden. Hun werk is moeilijk omdat de rol van haatpredikers op sociale media niet te onderschatten valt.

Volg Steven Decraene op zijn Twitteraccount @stevencraneTV en op zijn Facebookpagina.