"Wat moet deze krokodil gedacht hebben?"

Alexander Makanga bracht onlangs een bezoek aan het Liwonde National Park in Malawi en zag er een groep olifanten richting het water stappen. Maar wat Makanga en de olifanten niet wisten, was dat een krokodil klaar zat om toe te slaan. Hij richtte zich op een van de kleinere exemplaren van de groep, maar zelfs dat bleek te hoog gegrepen.

Ook al heeft de kleine olifant het aanvankelijk moeilijk om de krokodil van zijn slurf af te slaan, wanneer een groter exemplaar zich met de schermutseling moeit, kan de krokodil niets anders dan zich zo snel mogelijk uit de voeten maken. Hoe het uiteindelijk met de krokodil afgelopen is, wist Makanga niet, "maar hij moet er zeker een paar verwondingen aan overgehouden hebben".

"Ik besefte pas echt de ernst van de situatie toen ik de beelden terugzag. Totale waanzin. En dan te bedenken dat dit maar enkele meters van onze boot gebeurde", aldus de wetenschapper die momenteel in Groot-Brittannië woont.

"Goed geprobeerd, maar dacht deze krokodil nu echt dat hij kon winnen van een olifant, hoe klein ook? Zelfs een baby-olifant is nog gigantisch groot voor hem. Mocht die alleen zijn geweest, dan nog zou niemand zijn geld op de krokodil gezet hebben", besloot videowebsite The LAD Bible alvast met een cynische ondertoon.

Oordeelt uzelf: