Almaci: "Wij scoren met ons verhaal en een sterk team, niet dankzij sterke figuur"

Groen wordt volgens de peiling van de VRT en De Standaard de derde partij in Vlaanderen, voor Open VLD en de SP.A. "Dit toont vooral aan dat ons verhaal van nieuwe hoop en respect voor elkaar veel harten raakt", reageert voorzitter Meyrem Almaci.

Als het nu federale verkiezingen zouden zijn, dan wint oppositiepartij Groen fors en wordt de derde partij in Vlaanderen, voor Open VLD en SP.A. Groen komt uit op 14,7 procent. Dat is een winst van meer dan 6 procentpunt ten opzichte van de verkiezingen in 2014. De partij van Meyrem Almaci zit al enkele peilingen in stijgende lijn en haalt volgens de tendens nu de beste score ooit. De groenen steken zo mede-oppositiepartij SP.A voorbij en laat ook regeringspartij Open VLD achter zich.

"Dat doet deugd, maar mijn ambitie is niet een goede peiling. Mijn ambitie is een andere koers voor dit land. Daar snakken we met zijn allen naar. Dit toont vooral aan dat ons verhaal van nieuwe hoop en respect voor elkaar veel harten raakt. Mensen zijn het opbod en het geruzie beu en willen echte verandering ten goede."En met Groen willen we vooruit met eigen voorbeelden en eigen oplossingen."

In de populariteitspoll staat voorzitter Meyrem Almaci wel vrij eenzaam als Groen-politica, op een 16e plaats, maar dat vindt ze net een goed teken. "We hebben een heel sterk team van verschillende mensen. Wij zijn niet afhankelijk van een sterke figuur, wij gaan voor het verhaal en een sterk team."