Blanche: "Hoge verwachtingen veroorzaken toch wat druk"

De 17-jarige Blanche, de Belgische Songfestivalkandidate van dit jaar, heeft in "Van Gils & Gasten" vooruitgeblikt op de liedjeswedstrijd in Kiev in Oekraïne. "Het is fijn om uitgeroepen te worden tot een van de favorieten, maar die hoge verwachtingen veroorzaken ook wat extra druk", aldus Blanche.

Blanche is door de RTBF dit jaar aangesteld als Belgische inzending voor de 62e editie van het Eurovisiesongfestival. In "Van Gils & Gasten" blikt de 17-jarige Ellie Delvaux vooruit op haar deelname aan de liedjeswedstrijd.

"Ik had er nooit aan gedacht om deel te nemen aan het Eurovisiesongfestival. Na mijn deelname aan "The voice Belgique" werkte ik aan nieuwe nummers voor mijn eerste album. Bij toeval is "City lights" bij de mensen van RTBF terechtgekomen", aldus Blanche.

"Op die manier is de bal aan het rollen gegaan. Men heeft mij gevraagd om België te vertegenwoordigen aan het Songfestival. Ik heb niets te verliezen, dus heb ik ja gezegd."

"Positieve reacties zijn leuk, maar veroorzaken ook druk"

Alle gasten in "Van Gils & Gasten" zongen de lof over het nummer "City lights" van Blanche. Zowel Nicole & Hugo, Linde Merckpoel als Bart De Wever zijn onder de indruk van het nummer. Hugo vergelijkt de jonge zangeres met de Britse Adele.

"Het is leuk dat mijn nummer goede kritieken krijgt en hoog wordt ingeschat door de bookmakers, maar dat veroorzaakt wat extra druk, ook voor de enscenering." Blanche geeft ook mee dat ze geen kitscherige show zal opvoeren in Kiev, maar ze wil wel uitpakken met een optreden dat bijblijft.

"En als ik win, kom ik met veel plezier terug", besluit Blanche. Blanche staat op dinsdag 9 mei als vijfde kandidate op het podium van de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival. Als ze doorstoot naar de finale, staat ze op zaterdag 13 mei opnieuw op het podium in Kiev.