Campagnestunt: Mélenchon houdt meeting op 7 plaatsen tegelijk

Jean-Luc Mélenchon, de presidentskandidaat van het extreemlinkse "La France insoumise", doet het dezer dagen opvallend goed in de peilingen en heeft gisteren ook nog eens uitgepakt met een spectaculaire campagnestunt: een verkiezingsmeeting houden op zeven plaatsen tegelijk.

Lijfelijk was Mélenchon aanwezig in Dijon, maar zijn toespraak was ook te volgen op meetings in Nantes, Grenoble, Montpellier, Clermont-Ferrand, Nancy en zelfs op het eiland La Réunion, in het zuidelijk halfrond.

"Mélenchon is gepassioneerd door techniek. Het was zijn idee", zegt correspondent Nick Resmann in "De ochtend" op Radio 1. Voor zijn huzarenstukje werd hij in Dijon gefilmd en werden de beelden rechtstreeks doorgestuurd naar de zes andere locaties. Daar werd het beeld op de scènevloer geprojecteerd, en de optische illusie werd gecreëerd via een spiegel op het podium. 

Toeschouwers krijgen zo de illusie dat hun favoriete presidentskandidaat ook écht aanwezig is, maar toeschouwers aan de zijkant van de zaal weten wel beter, want zij zien geen driedimensionaal, maar een tweedimensionaal beeld.

In februari paste Mélenchon zijn hologram-stunt al een eerste keer toe tijdens en dubbele meeting in Lyon en Aubervillers.

Meest gelezen