Domein Puyenbroeck in Wachtebeke is nieuwe locatie Music For Life

De Warmste Week van Music For Life van Studio Brussel vindt eind dit jaar plaats in het Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Linde Merckpoel is vanochtend met een parachute geland op de nieuwe locatie voor de Warmste Week.

Merckpoel werd vanochtend om 6.30 uur al door Studio Brussel-nethoofd Jan Van Biesen uitgestuurd naar de nieuwe locatie. Achterop een motor verliet ze de VRT en vertrok ze richting het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom, vier jaar lang het decor van Music For Life. De luisteraars van Studio Brussel konden haar tocht volgen op de radio, op televisie en online. 

In De Schorre wachtte een helikopter op haar. Met enige vertraging, er moest gewacht worden op toestemming om op te stijgen, vertrok ze iets voor 9 uur naar de nieuwe locatie. Vanuit de helikopter liet Linde weten dat het "een prachtige ochtend" was. "Er zijn bijna geen wolken, ik kijk er zo naar uit om beneden te staan. Ik kan niet omschrijven hoe ik mij voel, maar ik denk dat zenuwachtig wel een goed gekozen woord is." 

Boven het luchtruim van regio Gent maakte ze een parachutesprong in duo om uiteindelijk te landen in het Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke, de nieuwe locatie van Music For Life. 

"Dit is een prachtig domein, ik heb hier leren zwemmen", zei Merckpoel. "Ik dacht dat ik ging doodgaan van de stress, maar op een bepaald moment was ik ook een beetje emotioneel, het was zo mooi, de zon scheen. Die sprong was er ineens, de eerste seconden heb je amper door wat er gebeurt. Het was wel koud, mijn handen zijn er bijna afgevroren, we zijn geland in het midden van het golfterrein van Puyenbroeck, niet helemaal zoals gepland. Dan ben ik even onder een boom moeten gaan zitten om te bekomen." 

(lees voort onder de video)

Thomas Geuens

Zo vloog Linde naar de nieuwe Music for Life-locatie

"Puyenbroeck is oase van rust, groen en menselijke warmte"

"We zijn heel blij met deze nieuwe locatie van Music For Life", zegt nethoofd Jan Van Biesen. "Domein Puyenbroeck heeft alle nodige faciliteiten en is vlot bereikbaar, maar het is vooral een prachtig natuurgebied dat tijdens de week voor Kerstmis de warme ontmoetingsplaats zal worden van een mobiliserend solidariteitsverhaal dat heel Vlaanderen beroert."

Volgens Rudy Van Cronenburg, burgemeester van Wachtebeke, is het een prachtige dag om het nieuws aan te kondigen. "Het is een ongelooflijk genoegen dat Music For Life zal plaatsvinden in Wachtebeke. Het prachtige Provinciaal Domein Puyenbroeck is een oase van rust, groen en menselijke warmte. Ik ben zeer trots dat onze gemeente gekozen werd, want Wachtebeke heeft een warm hart voor zijn medemensen. Samen met alle Wachtebekenaren willen we van de dagen voor Kerst een feest van warmte en verbondenheid maken, voor iedereen in Vlaanderen." Samen met Linde duwde hij een eerste keer op de bekende vlam. "Een feestelijk begin van een nieuw hoofdstuk van Music For Life", besloot Merckpoel. 

De Warmste Week van Music For Life loopt dit jaar van 18 tot en met 24 december.

Meest gelezen