Engie gaat 126 banen schrappen in België

De Franse energiereus Engie, moederbedrijf van Engie Electrabel, heeft aangekondigd dat het honderden banen wil schrappen bij een herstructurering van zijn ondersteunende functies. In totaal zouden 618 werknemers in Frankrijk, België en het Verenigd Koninkrijk betrokken zijn, zo vernam het Franse persagentschap AFP van vakbondsbronnen.

Engie wil de banenreductie realiseren via vrijwillige vertrekken, interne verschuivingen en vervroegde vertrekken. In Frankrijk gaat het volgens de vakbonden om 416 jobs, in België om 126 en in het Verenigd Koninkrijk 76. Tegelijk zouden er, voornamelijk in Frankrijk, een honderdtal nieuwe banen bijkomen.

De groep deed de aankondiging tijdens een Europese bijeenkomst op woensdag. Het bedrijf zou de herstructurering morgen bekendmaken bij de lokale instanties. Engie bevestigde aan AFP dat "een plan voor een nieuwe organisatie van de zetel wordt voorgesteld". Het plan zal niet leiden tot ontslagen, luidt het nog.