Fox News zet samenwerking met Bill O'Reilly stop na beschuldigingen ongewenste intimiteiten

Bill O'Reilly keert niet terug als presentator van de conservatieve nieuwszender Fox News. De nieuwsanker is door vijf vrouwen beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Begin deze maand kwam hij in nauwe schoentjes terecht toen The New York Times bekendmaakte dat Fox News 12 miljoen euro zwijggeld zou betaald hebben aan de vijf vrouwen die O'Reilly hadden beschuldigd van ongewenste intimiteiten.

De onlangs in opspraak geraakte Fox News-presentator Bill O'Reilly keert niet terug bij de conservatieve Amerikaanse nieuwszender. The New York Times maakte begin deze maand bekend dat Fox News vijf vrouwen in totaal 12 miljoen euro zwijggeld zou hebben uitbetaald, nadat ze O'Reilly hadden beschuldigd van ongewenste intimiteiten.

Fox News heeft nu aangekondigd dat O'Reilly niet terugkeert bij de zender. "Na de beschuldigingen grondig en zorgvuldig te hebben bekeken, hebben wij en O'Reilly beslist dat hij niet terugkeert bij Fox News", klinkt het.

De 67-jarige O'Reilly is een van de grootste Amerikaanse tv-persoonlijkheden. Zijn programma "The O'Reilly factor" was tijdens de eerste drie maanden van dit jaar met gemiddeld 3,9 miljoen kijkers per aflevering het meest bekeken tv-programma op de Amerikaanse kabeltelevisie.

Volgens vijf vrouwen zou de presentator van "The O'Reilly Factor" zijn prominente positie bij Fox News gebruikt hebben om seksuele gunsten af te dwingen. Hij zou hen uitgescholden hebben, schunnige opmerkingen gemaakt hebben en hen ongewenste intimiteiten opgedrongen hebben. De tv-ster zou tijdens telefoongesprekken hebben laten uitschijnen dat hij aan het masturberen was, zo weet de New York Times.

O'Reilly heeft de beschuldigingen ontkend. Volgens hem is hij louter het slachtoffer van mensen die hem wegens zijn bekendheid proberen te chanteren. "Zoals alle bekende en controversiële persoonlijkheden, ben ik kwetsbaar voor vervolgingen van individuen die willen dat ik betaal om slechte reclame te vermijden", klonk het op zijn website.