Grote brand op industrieterrein in Kontich

In Kontich is een zware brand uitgebroken op het industrieterrein aan Neerveld, aan de Mechelsesteenweg. Door de rook die vrijkomt bij de brand in een metaalverwerkend bedrijf werd de weg er helemaal afgesloten. Omwonenden mogen in hun woningen blijven, maar moeten wel ramen en deuren gesloten houden omwille van de rookwolk.

"Deze ochtend is er brand uitgebroken in een metaalverwerkend bedrijf. De brandweer was heel snel ter plaatse en probeert de brand onder controle te krijgen", vertelt burgemeester Bart Seldeslachts (N-VA) aan VRT Nieuws. Intussen is dat ook gelukt.

Omdat er heel veel rook hangt moeten omwonenden en bedrijven in de buurt ramen en deuren gesloten houden. Om de hulpdiensten te coördineren is de operationele fase van het rampenplan afgekondigd, maar dat betekent niet dat er huizen ontruimd moeten worden.

Volgens de gemeente Kontich moest de N1 omwille van de rookhinder in beide richtingen worden afgesloten ter hoogte van de Mechelsesteenweg en de Geyssemansstraat. Er is een lokale omleiding voorzien om de E19 te bereiken.

Hoe de brand is ontstaan is nog niet geweten.