Raymond van het Groenewoud en Urbanus krijgen musical

Er zijn musicals in de maak gebaseerd op het werk van Raymond van het Groenewoud en van Urbanus. Dat melden verschillende Vlaamse media. De voorstellingen worden gemaakt door het nieuwe entertainment productiehuis Deep Bridge, opgericht door Koen Hendrickx, Ralph Broos en Ken Lambrechts.

""Meiskes en jongens" wordt een voorstelling die gebaseerd is op het gelijknamige toneelstuk van Arne Sierens, met de grootste hits van Raymond van het Groenewoud, gekozen uit zijn repertoire waar hij meer dan 40 jaar heeft gewerkt", vertelde Sébastien De Smet aan Knack. 

Regisseur Stany Crets zal dan weer het werk van Urbanus verwerken tot "toneel met veel liekes: keiveel strips, miljarden liedjes, een berg sketches, triljoenen zaalshows en één Urbanus: dat vraagt om verwerkt te worden in een musical". De première is voorzien in december 2019. 

Dwimp - Katrin Peeters fotografie