Schrijver discohit "Yes sir, I can boogie" overleden

De Duitse muziekproducer Frank Dostal is op 71-jarige leeftijd overleden. Hij schreef nummers voor onder anderen Baccara, Vader Abraham en Nana Mouskouri. Het bekendste nummer van Dostal is "Yes sir, I can boogie" van Baccara uit 1977.

De Duitse muzikant, tekstschrijver en muziekproducer Frank Dostal is op 71-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de Duitse auteursrechtenorganisatie Gema bekendgemaakt.

De in Hamburg geboren Dostal begon zijn muziekcarrière in de jaren 60 als zanger bij verschillende rockgroepen. In de jaren 70 verlegde Dostal zijn focus en begon hij exclusief teksten te schrijven voor andere muzikanten.

Dostal schreef onder meer de disconummers "Yes sir, I can boogie", "Sorry, I'm a lady" en "Parlez-vous français" voor de groep Baccara. Hij schreef ook de Duitse versie van "Het smurfenlied" voor Vader Abraham en werkte voor Nana Mouskouri.