Thai bouwen "brandstapel" van 50 meter hoog voor Bhumibol

In Thailand wordt de vorig jaar overleden koning Bhumibol gecremeerd op 26 oktober van dit jaar. Tot dan blijft hij opgebaard liggen in het koninklijk paleis in Bangkok. Intussen wordt al volop gewerkt aan een enorme "brandstapel".
AFP or licensors

Aan het koninklijk paleis staan nog elke dag lange rijen mensen aan te schuiven om Bhumibol een laatste groet te brengen. De Thaise vorst overleed vorig jaar op 13 oktober op 88-jarige leeftijd.

Sinds begin dit jaar wordt in Bangkok gebouwd aan een enorme brandstapel of tijdelijk crematorium. Dat zal eruitzien als een traditionele Thaise tempel en komt op Sanam Luang, een plein in de buurt van het paleis.

In het midden komt een toren van 50 meter hoog die een heilige berg symboliseert. Volgens het boeddhisme is dat de plek waar de ziel van de overleden koning naar zal terugkeren. De hele begrafenisceremonie zal 5 dagen duren en wordt een openbaar evenement.

Na de crematie wordt de nieuwe koning Vajiralongkorn (64), de zoon van Bhumibol, gekroond. Daarmee komt dan een officieel einde aan de rouwperiode in Thailand.

AFP or licensors
AFP or licensors
AFP or licensors

Meest gelezen