Van de Veire, Van den Steen en Van den Hoof presenteren slotshow "Iedereen tegen kanker"

Op zondag 30 april sluiten Eén en Kom Op Tegen Kanker de campagne "Iedereen tegen kanker" af met de grote "Iedereen tegen kanker"-slotshow. Peter Van de Veire en zijn MNM-sidekick Julie Van den Steen presenteren de uitzending samen met Adriaan Van den Hoof, die zich over het telefoonpanel zal ontfermen.
© VRT - Joost Joossen

Voor de vijftiende keer al bundelen Eén en Kom Op Tegen Kanker de krachten om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Met de campagne "Iedereen tegen kanker" wordt iedereen deze maand opgeroepen om zelf acties op poten te zetten. In de slotshow wordt duidelijk hoe hard Vlaanderen werd gemobiliseerd om geld in te zamelen voor het goede doel.

 

De "Iedereen tegen kanker"-slotshow wordt een mix van aangrijpende reportages en onderhoudende babbels. De show wordt gepresenteerd door Peter Van de Veire, Julie Van den Steen en Adriaan Van den Hoof.

Zo bezorgen Thuis-acteurs Tina Maerevoet en Tine Priem een kankerpatiëntje de dag van haar leven, vertelt actrice Lize Feryn het verhaal van haar overleden moeder, en laat Danira Boukhriss zich van een andere, muzikale, kant zien. Joris en Dominique van het Canvas-programma "Radio Gaga" zetten dan weer hun geïmproviseerde studio neer in het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk, voor een praatje en een plaatje met de kankerpatiënten en het verzorgend personeel.

Daarnaast is de liveshow gevuld met verrassende muzikale acts. Lady Linn en Ertebrekers zingen een passend duet, en ook Clouseau, Bart Peeters, Stan Van Samang en Sarah Bettens, Delv!s, Coely en Jef Neve (met strijkers) komen langs. En natuurlijk kunnen de drie gezichten van de campagne niet ontbreken: Frank Deboosere, Marleen Merckx en Maarten Vangramberen.

De "Iedereen tegen kanker"-slotshow wordt live uitgezonden vanuit Videohouse in Vilvoorde.