Wist u dat Jeroen Meus grote held was van Luc De Vos?

Jeroen Meus was de held van zanger Luc De Vos. Dat is een van de anekdotes uit de biografie "VOS" die vandaag uitkomt. De Nederlandse journalist en Gorki-fan Léon Verdonschot schrijft dat de zanger geen aflevering van "Dagelijkse kost" wilde missen.

Tijdens het schrijven van het boek kwamen tal van ludieke anekdotes over Luc De Vos naar boven. Zijn adoratie voor Jeroen Meus was er een van. “Luc was bijna obsessioneel met eten bezig", vertelt Verdonschot. "Als hij ergens moest optreden, dan vroeg hij niet naar de zaal, wel naar het dichtstbijzijnde restaurant. Alles wat exotischer was dan de klassieke Belgische of Franse keuken vond hij vreselijk. Hij zocht dan zelf een alternatief. Luc heeft zijn keyboardspeler ooit naar België gestuurd voor een frituur, nadat hij in Nederland “barbaarse ovenfrieten” had gekregen. (lacht)"

"En het programma “Dagelijkse kost” was heilig voor Luc: wat er ook op de planning stond, hij moést dat gezien hebben. Jeroen Meus was zijn grote held.”

In een korte reactie aan onze redactie laat Jeroen Meus weten dat hij "zeer vereerd" is.