Zonnebril verraadt meer dan bruidegom wellicht wilde

"Mijn laatste nacht als ongetrouwde man. Vanaf morgen een getrouwde man. Enge tijden. Maar ik kan niet wachten om met mijn prinses te trouwen. Ze is zo prachtig." Met daarbij een blinkende selfie wilde Pete Hemsley zijn geluk met anderen delen. Alleen de plaats was niet zo zorgvuldig gekozen. Dat werd vooral duidelijk door de reflectie in zijn zonnebril. De politie van Northumbria, Groot-Brittannië, was dus minder geamuseerd door het komende geluk van de Britse bruidegom.

Door de zonnebril was immers te zien dat Hemsley op een vrij drukke gewestweg reed. Volgens de politie moet hij zeker 80 km per uur gereden hebben. En dus reageerde die prompt met: "We hebben helemaal geen uitnodiging voor je huwelijksdag gekregen. Toch krijg je van ons alvast een klein geschenk: een boete ter waarde van 200 pond (240 euro) en 6 strafpunten op je rijbewijs."

Hemsley sloot prompt zijn Twitteraccount af, wellicht door de vele negatieve commentaren die volgden. Het gevaarlijke rijgedrag van de jongeman kon immers op weinig sympathie rekenen. Zo was er bijvoorbeeld te lezen: "Het zijn mensen zoals hij die uiteindelijk het leven van anderen verwoesten door hun eigen stom gedrag."

Of Hemsley de boete al effectief in de bus gekregen heeft, is nog onduidelijk.