"Dit is de eerste keer dat Sean Spicer sympathiek overkomt"

Gisteren bracht de Americanfootballploeg New England Patriots, die onlangs de Super Bowl won, een bezoek aan het Witte Huis. Speler Rob Gronkowski kon het daarbij niet laten om een persmeeting van woordvoerder Sean Spicer te onderbreken. Terwijl hij zijn uiterste best deed om vragen van de journalisten te beantwoorden, vroeg Gronkowski hem of hij daarbij geen hulp nodig had. Spicer antwoordde gevat met: "Nee, ik kan het hier wel aan." Daarna leek hij toch even het noorden kwijt. Spicer zou immers een enorme supporter van de Patriots zijn.

"Ben je wel zeker?", vroeg Gronkowski Spicer nog, die toch even twijfelde ("Maybe") en de speler bedankte. Maar dan leek hij even te moeten beseffen wat juist gebeurd was en zuchtte hij: "Wacht even. Oké, dat was cool."

Op sociale media reageerde men verdeeld op het voorval. Zo waren er reacties te lezen dat alles wellicht in scène gezet was om de Trump-administratie een menselijker en sympathieker gelaat te geven. Anderen vonden dan weer dat dat juist gelukt was. Zeker wat Spicer betrof, die onlangs immers nog in opspraak kwam met een bedenkelijke Hitler-uitspraak. Ook vonden sommigen dat de beveiliging van het Witte Huis te wensen overliet, als bezoekers zomaar in welke kamer dan ook binnen konden wandelen.

Sportwebsite National Football League vroeg zich ten slotte af: "Als u een van die miljoenen Amerikanen bent die het moeilijk hebben om een onderscheid te maken tussen wat werkelijk is en wat een sketch is uit "Saturday night live" als u naar het nieuws kijkt, dan helpt dit voorval u niet verder." Er wordt daarom nu al gehoopt op een clash Gronkowski – Melissa McCarthy (die Spicer imiteert in "Saturday night live") komend weekend.

lees ook