"Een sprekende hond? Ze hebben Amanda Holden toch!"

Acht jaar is Ned Woodman en afgelopen weekend waagde hij zijn kans in de populaire Britse talentenjacht "Britain’s got talent". Ook al zag hij er op het eerste zicht erg lieflijk uit, zijn act als stand-upcomedian deed al snel de wenkbrauwen fronsen. Hij probeerde elk van de 4 juryleden te schofferen met een grap en dat viel niet bij iedereen in goede aarde. Vooral de vergelijking van Amanda Holden met een pratende hond viel Holden zwaar. Ook op sociale media lieten kijkers de afgelopen dagen hun ongenoegen blijken over zoveel platvloersheid uit zo’n jonge mond.

Zijn eerste slachtoffer was dus Amanda Holden. Woodman: "Ik kan maar niet begrijpen dat er zoveel te doen is rond een pratende hond in "Britain’s got talent". Amanda maakt toch al jaren deel uit van de ploeg." Alesha Dixon kreeg een veeg uit de pan over haar danskwaliteiten ("Blij dat ze niet danst!"). Simon Cowell omschreef hij als een travestiet. Komiek David Walliams werd tenslotte verweten dat er "vuilnis" uit zijn mond kwam.

Reacties op sociale media bleven niet lang uit en Woodman werd als "ronduit onbeleefd" bestempeld: "Hebben zijn ouders hem dan geen respect bijgebracht?", "Is dit de manier om over vrouwen te praten, als je hen openlijk met een hond vergelijkt?", "Wat een kleine vrouwenhater, nu al!", "Rommel!", of "Begrijpt hij wel de impact van de grappen die hij maakt?" Die grappen zouden volgens diverse nieuwsmedia van de hand zijn van Neds vader, die voor de BBC werkt.

Holden was ook niet echt te spreken over de grappen van de jonge Woodman. Ze vond dat hij beter grappen zou maken die bij zijn leeftijd pasten. "Ik heb er een hartelijk woordje over gesproken met zijn ouders. Ik denk dat er geen enkel ouder is die zijn kinderen zoiets laat zeggen", aldus Holden in een reactie aan de tabloid The Sun. Ook Dixon bevestigde dat ze "gechoqueerd was dat zo’n jong iemand zulke volwassen grappen mocht maken".

Ondanks de kritiek mocht de jonge Woodman naar de volgende ronde van de talentenjacht. Al vrezen velen dat de opschudding die nu ontstaan is hem in de toekomst zuur zal opbreken.

lees ook