"Gerecht houdt release nieuwe Prince-songs tegen"

De ep "Deliverance", die normaal morgen zou uitkomen, een jaar na de dood van de overleden popster, zal waarschijnlijk voorlopig niet op de markt komen. De nabestaanden van de zanger zijn naar de rechtbank gestapt om de geplande release van tot nu toe niet-gepubliceerde songs te laten tegenhouden. Volgens showbizzsite TMZ, die zich baseert op gerechtelijke documenten, zou een rechter de release ook tegengehouden hebben, maar het nieuws is nog niet officieel bevestigd.

Een federale rechter zou volgens TMZ een gerechtelijk bevel uitgevaardigd hebben, op vraag van een advocaat van nabestaanden van Prince, waardoor de ep "Deliverance" morgen niet zoals gepland op de markt mag worden gebracht. De nabestaanden van Prince eisen de opnames terug. 

Producer George Ian Boxill wilde op de eerste verjaardag van het overlijden van de artiest zes nieuwe songs uitgeven, maar dat zou nu dus voorlopig niet doorgaan. TMZ meldt dat de rechter naar een vertrouwelijkheidsakkoord zou verwezen hebben dat Boxill ondertekend heeft toen hij met Prince samenwerkte. Daarin zou gestaan hebben dat al het materiaal exclusief eigendom zou blijven van Prince. 

Het album was al door miljoenen fans op voorhand besteld op iTunes, maar zal dus morgen vermoedelijk niet beschikbaar zijn. Wie zijn bestelling doorgaf, kreeg automatisch het titellied "Deliverance" aangeboden voor een download, een aanbod waar velen ook gebruik van gemaakt hebben.