"Oh nee. Niet opnieuw! Waarom doet May dat nu?"

De aankondiging van nieuwe verkiezingen in Groot-Brittannië door Theresa May, eergisteren, werd niet door iedereen op gejuich onthaald. Zo deed BBC een straatinterview met een bejaarde vrouw uit Bristol, een zekere Brenda. Voor haar was het duidelijk een verkiezing te veel. Al snel pikten eerst de Britse nieuwsmedia haar reactie op, meestal onder de noemer "Zijn we niet allemaal een beetje Brenda uit Bristol?", om daarna wereldwijd viraal te gaan. Hoe verging het de gepensioneerde secretaresse daarna, vroeg BBC zich af en zocht "Brenda from Bristol", zoals ze nu wereldwijd bekend is, opnieuw op.

Toen BBC-journalist Jon Kay haar, na Mays aankondiging, aansprak over de nieuwe verkiezingen, reageerde de 75-jarige vrouw ronduit verbaasd: "Oh nee. Niet opnieuw! Ik kan er niet meer tegen. Er wordt te veel aan politiek gedaan momenteel. Waarom vindt ze het noodzakelijk dit te doen?"

Niet alleen het filmpje had wereldwijd succes, ook werd Brenda snel een "trending topic" op Twitter. Tot grote verrassing van Brenda zelf, zo zei ze gisteren op BBC: "Nee, ik kan het allemaal niet geloven. Dit is complete waanzin. Ik heb er geen flauw benul van wat dat betekent, trending. Je moet weten dat ik geen enkele vorm van zulke nieuwe technologieën bezit."

"Werd het filmpje bekeken tot in Amerika? Oh my Lord!"

Over de politiek had ze ook nu weer een duidelijke mening. "We hebben iemand nodig die het lef heeft om ons allemaal vooruit te helpen", besloot ze.

lees ook