Delhaize ziet af van megapersoneelsfeest in park van Laken

Delhaize zal in juni geen groot personeelsfeest organiseren in het park van Laken voor zijn 150e verjaardag. Er was kritiek gekomen op het initiatief, omdat het park afgesloten zou worden voor bezoekers. De winkelketen herziet zijn plannen, na gesprekken met de lokale overheden.
Podium van het gratis zomerfestival Bruksellive in het Osseghempark.

Op 12 april stond in De Morgen te lezen dat Delhaize voor zijn 15.000 werknemers een groot feest zou organiseren voor zijn 150e verjaardag in het park van Laken, het Osseghempark. Het feest vindt plaats op 17, 18, 19 en 20 juni.

Op het initiatief kwam kritiek, omdat het park ook dicht zou gaan voor bezoekers. Onder meer activist Gerben Van den Abbeele was een zware tegenstander. "Ik ben tegen het principe dat een bedrijf de schaarse publieke ruimte in Brussel zomaar kan gebruiken voor een spotprijsje", zegt Van den Abbeele in "De wereld vandaag" op Radio 1.

"Het park zou gedurende vier dagen ontoegankelijk zijn. Kan Delhaize niet gewoon een van zijn winkels sluiten en daar een feest organiseren?"

Op zoek naar een nieuwe locatie

Delhaize laat vandaag in een mededeling weten dat het op zoek is naar een nieuwe locatie. Dat werd beslist na gesprekken met de lokale overheden. "Onze prioriteit is nu om een hoogstaand evenement voor onze 15.000 werknemers te garanderen", zegt de woordvoerder van Delhaize.

Het personeel werd ook vandaag op de hoogte gebracht van de wijziging. "We zijn momenteel aan het overleggen met een nieuwe partner om de locatie te wijzigen", is te lezen in een interne mededeling. "Er verandert niets voor onze collega's. Het menu verandert niet, het busvervoer en de parkings blijven verzekerd en natuurlijk blijft ook de ambiance gegarandeerd!"