Donald Trump: "Aanval in Parijs is het zoveelste verschrikkelijke incident"

De Amerikaanse president Donald Trump heeft tijdens een persconferentie in het Witte Huis gereageerd op de schietpartij in Parijs. "De dodelijke schietpartij in Parijs lijkt op een nieuwe terroristische aanval. De aanval is verschrikkelijk. We moeten sterk en waakzaam zijn om terreur te bestrijden", aldus Trump.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft omstreeks 22.15 uur gereageerd op de schietpartij op de Champs-Elysées in Parijs. "De dodelijke schietpartij is vermoedelijk een terroristische aanval", zei Trump in een gezamenlijke persconferentie met de Italiaanse eerste minister Paolo Gentiloni in het Witte Huis. Gentiloni was vandaag op werkbezoek in Washington.

Donald Trump bood in naam van alle Amerikanen zijn medeleven aan aan de inwoners van Frankrijk.

"De aanval is een zoveelste verschrikkelijk incident. Het stopt maar niet. De mensen moeten streng en waakzaam zijn", besluit Trump zijn korte mededeling over de schietpartij in Parijs.