Hiphoppers M.I.A. en Earl Sweatshirt vervolledigen affiche Dour Festival

De organisatoren van Dour Festival hebben 38 nieuwe namen bekendgemaakt, met onder anderen M.I.A. en Earl Sweatshirt. Daarmee is de affiche voor de komende editie van 12 tot en met 16 juli compleet. In totaal treden er 236 acts uit 28 verschillende landen op in Dour komende zomer.

De Britse zangeres en muzikante M.I.A. en de Amerikaanse hiphopper Earl Sweatshirt zijn wellicht de bekendste namen van de laatste lichting acts die de organisatoren van Dour Festival op de affiche hebben gezet.

M.I.A. is vooral bekend van haar grote doorbraakhit "Paper planes" uit 2007. Earl Sweatshirt maakte enige tijd het mooi weer bij de Amerikaanse hiphopband Odd Future. Intussen heeft hij al twee soloalbums uit: "Doris" en "I don't like shit, I don't go outside".

Andere nieuwe namen op de affiche van Dour Festival zijn onder anderen Alex Cameron, Alkpote, Blanck Mass, Josman, King Earthquake, Malaa en Pilah.

In totaal staan er van 12 tot en met 16 juli 236 act uit 28 verschillende landen op het podium van Dour Festival. Met een mix van de meest diverse genres is Dour Festival een van de meest eclectische muziekfestivals in ons land.

De meest bekende namen op de affiche van de komende editie zijn Solange (Knowles), Vitalic, Two Door Cinema Club, NAS, De La Soul, Phoenix, Die Antwoord en Justice. Fans van de betere Nederlandstalige rap uit Brussel kunnen op zondag 16 juli op een van de zeven festivalpodia terecht voor een optreden van Zwangere Guy.