Jong en gedreven: klassieke links-rechts opdeling in Franse politiek doorbroken

VRT-journalist Steven Decraene brengt voor "Het Journaal" verslag uit over de Franse presidentsverkiezingen. In aanloop van de eerste ronde brengt hij verschillende reportages over de thema's die spelen. Vandaag gaat hij in Lyon op pad met jongeren die voor presidentskandidaat Emmanuel Macron campagne voeren en hij ontmoet katholieke jongeren die hun keuze laten bepalen door de christelijke waarden.

In Frankrijk voelt een kwart van de bewoners zich nog actief betrokken bij de katholieke kerk. Bij hen bepalen de traditionele christelijke waarden mee hun stemgedrag. Ook de alternatieve katholieken, een jongerenbeweging die de christelijk-sociale politiek van de paus volgt, discussieert actief over de komende presidentsverkiezingen.

Volg Steven Decraene op zijn Twitteraccount @stevencraneTV en op zijn Facebookpagina.

Meest gelezen