Moeizame ochtendspits rond Antwerpen door ongevallen

De ochtendspits rond Antwerpen verloopt vanmorgen bijzonder moeizaam, door onder meer een ongeval in de Keetberglaan aan de Waaslandhaven. Op die drukke parallelweg met de E34 draaide het verkeer in de soep. Daardoor liepen de wachttijden op de E34 en de Antwerpse ring op.
Zowel de snelwegen als de nationale wegen rond Antwerpen kleuren dieprood vanmorgen

Op de Keetberglaan, in de Waaslandhaven ten noorden van Antwerpen, gebeurde een zwaar ongeval. Ook daardoor was het extra lang aanschuiven in beide richtingen, zowel op de Antwerpse ring, van voor de Kennedytunnel, als op de E34. "De wachttijden lopen vanaf Vrasene op tot een halfuur", zegt VRT-verkeersanker Hajo Beeckman. 

Een defect voertuig op de Antwerpse ring strooide al vroeg op de ochtend roet in het eten. Op de E19 was het richting Antwerpen daardoor al vroeg ruim een uur aanschuiven. Door de drukte op de snelwegen raakten ook de secundaire wegen naar en om Antwerpen snel verzadigd.

Het Vlaams Verkeerscentrum raadt het verkeer op lange afstand van Nederland naar Antwerpen aan om via de A12 (Bergen-op-Zoom) te rijden.