't Is gebeurd: Showbizz Bart en Sven Pichal zijn ros voor Kom op tegen Kanker

't Is gebeurd: Radio 2-presentatoren Showbizz Bart en Sven Pichal gaan tijdelijk met ros haar door het leven. Het blonde duo had beloofd hun haar te laten kleuren, als hun oproep om rosse centjes in te zamelen voor Kom op tegen Kanker 10.000 keer werd geliket.

De zogenoemde "rospot-actie", waarmee Vlamingen worden aangemaand om hun kleingeld (de rosse centjes, sic) te doneren voor Kom op tegen kanker, loopt al enkele jaren. Die worden in grote bokalen ingediend bij KBC, voor de telling ervan. Om een mooie som in te zamelen hadden Pichal en Showbizz Bart daar de belofte aan gekoppeld om tijdelijk hun haar ros te kleuren, als hun oproep op de Facebookpagina van Radio 2 10.000 keer werd geliket. En zo geschiedde.

(lees voort onder de foto)

Het is fiere Kom op tegen Kanker-peter Frank Deboosere die de eerste foto van de kersverse roskopjes de wereld in stuurt via Twitter. Ook Radio 2-presentator Luc Appermont heeft voor ros haar gekozen, zo blijkt.

De slotshow van Kom op tegen Kanker is op zondag 30 april. Dan zal in een grote liveshow op Eén blijken hoeveel geld Vlaanderen dit jaar heeft ingezameld.