"The X-Files" krijgt een elfde seizoen

Er komt een elfde seizoen van de sciencefictionserie "The X-Files". Dat heeft tv-zender Fox bekendgemaakt. David Duchovny en Gillian Anderson blijven de personages van FBI-agenten Fox Mulder en Dana Scully vertolken.
2013 Getty Images

Mulder en Scully onderzochten van 1993 tot 2002 onverklaarbare gebeurtenissen. Mulder gelooft in het paranormale, terwijl Scully voor een meer wetenschappelijke benadering gaat. In januari 2016, 14 jaar na het einde van de reeks, kreeg de reeks een vervolg op het scherm. 

De terugkeer bleef beperkt tot een mini-reeks, maar nu is er beslist om nog een verder vervolg aan de reeks te breien. 

Net zoals de hoofdrolspelers blijft ook Chris Carter, de geestelijke vader van de reeks, aan boord. De opnames voor het nieuwe seizoen starten deze zomer. De reeks zal ergens in het tv-seizoen dat in de herfst van 2017 start te zien zijn.