Advocaat onterecht beschuldigde Belg: "Absoluut niets met aanslag Parijs te maken"

Youssouf El Osri, de man uit Antwerpen die gisteren in verschillende media een tijdlang genoemd werd als dader of medeplichtige van de aanslag in Parijs, is geschokt. "Hij heeft daar absoluut niets mee te maken en distantieert zich in de meest formele zin", zegt Nabil Riffi, advocaat van de man.
Youssouf El Osri (links) en zijn advocaat Nabil Riffi (rechts)

Na de aanslag in Parijs gisterenavond dook in verschillende media al snel de naam en foto van El Osri op als mogelijke dader of medeplichtige. Omdat in de opeising van IS de naam Abu Yusuf al-Belgiki vermeld werd, werd de link gelegd met de man uit Antwerpen. Zijn advocaat beklemtoont dat zijn cliënt niets met de feiten te maken heeft. "Het gaat om een persoonsverwisseling", vertelt hij aan VRT Nieuws.

"Mijn cliënt is een vrij man. Hij is zelfs niet verhoord geweest over de feiten, hij is niet in verdenking gesteld. Hij heeft daar absoluut niets mee te maken en distantieert zich in de meest formele zin."

"Mijn cliënt is geschokt"

"Uiteraard is mijn cliënt enorm geschokt door wat hem ten laste gelegd werd en waarvan hij verdacht werd. Hij was op dat ogenblik gewoon op zijn werk waar hij dan geconfronteerd werd met allerlei beelden uit de media. Hij heeft mij toen onmiddellijk gecontacteerd en heeft zich aangegeven bij de politie."

Voor de aanslag was er wel een huiszoeking bij de man, maar die kaderde in een ander dossier. "Het was onmiddellijk duidelijk dat hij niets met de aanslag in Parijs te maken had."