DNA-spoor in moordzaak Knokke, maar voorlopig geen doorbraak

Op het lichaam van de 27-jarige vrouw uit Roeselare die vermoord is teruggevonden op het strand van Knokke is een DNA-spoor gevonden. Dat heeft het parket bevestigd aan onze redactie. De politie zoekt intussen voort naar de hoofdverdachte in de zaak, de "man met de blauwe jas".

De jonge vrouw werd op 22 januari verstikt teruggevonden onder een houten terras in Knokke. Tot een doorbraak heeft de vondst van het DNA-spoor, waarvan het niet duidelijk is of het om speeksel, bloed of iets anders gaat, voorlopig nog niet geleid. 15 personen die genoemd zijn in het dossier hebben een DNA-test afgelegd, maar die tests bleken allemaal negatief.

Het is dus niet duidelijk of het DNA-spoor te linken valt aan de moordenaar, maar de speurders vermoeden dat er een grote kans is van wel. Hoofdverdachte in de zaak blijft de man met de blauwe jas, die zich nog steeds niet aanbood bij de speurders. De man, die te zien is op verschillende camerabeelden, hing na de vondst van het lichaam nog uren rond op het strand en gedroeg zich erg vreemd.

Nadat de beelden van de man getoond waren in het VTM-programma "Faroek", kwamen meer dan 100 tips binnen. Die worden nog uitgezocht door de speurders.

Het lichaam van de jonge vrouw werd op zondag 22 januari om 12.20 uur aangetroffen op het strand van Knokke, onder een terras ter hoogte van de Zeedijk. De autopsie bracht aan het licht dat de vrouw in de loop van de nacht met geweld om het leven was gebracht. Op het strand werd ook een sleepspoor van ongeveer 40 meter aangetroffen. Voorlopig blijft het onduidelijk wat haar precies overkomen is tijdens een avondje uit met haar vriend.