Familie Pavarotti niet blij met recuperatie door Donald Trump

De familie van Luciano Pavarotti is niet opgezet met de uitspraken van Donald Trump over de overleden operazanger. De Amerikaanse president had donderdag tijdens zijn persconferentie met de Italiaanse premier Paolo Gentiloni in het Witte Huis gezegd dat Pavarotti een goede vriend is.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

De woorden van president Donald Trump over de in 2007 overleden Luciano Pavarotti worden Trump niet in dank afgenomen  door de familie van Pavarotti.

Niet alleen vragen veel Italianen zich af of Trump weet dat Pavarotti al tien jaar overleden is, blijkbaar is hij ook vergeten dat de weduwe en de dochters van de wereldster hem met aandrang gevraagd hadden om tijdens de presidentiële kiescampagne te stoppen met het spelen van de door Pavarotti gezongen aria "Nessun dorma" uit Giacomo Puccini's opera "Turandot" .

Trump gebruikte tijdens de campagne vorig jaar steevast de aria, gezongen door Pavarotti. Vooral het einde, waar Pavarotti verschillende keren na elkaar "Vincero" herhaalt ("Ik zal winnen"), kon Trump wel bekoren.

Nicoletta Mantovani en de drie dochters van Pavarotti stuurden daarop een brief naar Trump met de dringende vraag om het fragment niet meer te gebruiken: "De waarden van broederschap en solidariteit die Luciano zo hoog in het vaandel droeg tijdens zijn artistieke carrière, zijn niet compatibel met de wereldvisie van de kandidaat Donald Trump", zo luidde het.

Bovendien gaf Pavarotti in 2002 een dusdanig slecht concert in een van de casino's van Trump in Atlantic City, dat die laatste eiste dat de operazanger zijn vergoeding zou terugbetalen.