Grote stroomonderbreking in San Francisco: liften, trams en metro's staan stil

De Amerikaanse stad San Francisco is getroffen door een grootschalige stroomonderbreking. In grote delen van de stad staan trams en metro's stil. Het verkeer loopt in de soep doordat ook verkeerslichten niet meer werken. De vermoedelijke oorzaak is een brand bij een elektriciteitscabine.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Rond 9 uur plaatselijke tijd is de stroom uitgevallen in het centrum en het noorden van de stad aan de Amerikaanse westkust. De vermoedelijke oorzaak ligt bij een brandje in een elektriciteitskast. De stroomuitval heeft alvast grote gevolgen. Zo is de metro tot stilstand gekomen. Mensen hebben de uitgang moeten zoeken met de zaklamp van hun telefoon.

(lees verder onder de foto)

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Ook bovengronds is het behelpen. De bij toeristen erg geliefde kabeltrams staan stil en blokkeren er de weg. Bovendien zijn ook de verkeerslichten uitgevallen, waardoor het verkeer in de soep loopt. Verschillende winkels in het centrum hebben de deuren gesloten, sommige andere proberen zich zonder stroom te behelpen. De brandweer heeft een 20-tal keer moeten uitrukken om mensen uit liften te bevrijden.

De stroomonderbreking is intussen grotendeels achter de rug.

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.